בין אם אתם אוהבים להתמסטל עם חברים, זקוקים לתחליף בריא לצריכה בעישון או נהנים מאתגרי אפייה חדשים – אפייה בשילוב קנאביס היא הדבר הבא בשבילכם.
כאן תוכלו למצוא הכל על אפייה בתחום הקנאביס החל מהבנת התהליך הכימי וכלה במתכון להכנת חמאה “ירוקה”.
תהליך “הפעלת” הערכים הבריאותיים בקנאביס
הערכים עליהם מדובר, כפי שבוודאי יצא לכם לשמוע הם THC וCBD. שני הערכים הללו, טרם הפעלה, נמצאים בעצם בהרכבם החומצי – THCA וCBDA – וכדי להפעילם יש להעביר אותם תהליך דה קרבוקסילציה המפרק את מולקולת הפחמן מההרכב הכימי הראשוני שלו והופך את החומצות לפעילות בתצורתן המוכרת והאהובה THC וCBD.
את התהליך הזה ניתן לעשות בכמה דרכים ולכמה צרכים. לאלו מאיתנו האוהבים לאפות יש צורך בחמאה או בשמן. מכיוון ויצירת חמאה היא תהליך מעט ארוך ישנם אלו שמסתפקים בקניית שמנים מוכנים מראש כגון שמן CBD, הרכיב הרפואי בקנאביס, אותו תוכלו למצוא בקלות בחיפוש מהיר באתרי אינטרנט כגון: https://isracbd.com ועוד.
תהליך הכנת חמאת קנאביס לצורכי אפייה
אם הגעתם עד כאן משמע שאתם מעוניינים לדעת הכל על אפייה בקנאביס, אם כך הכינו את המטבח ואת עצמכם להכנת החמאה ה”ירוקה”.
קודם כל בשביל למקסם את ההשפעה יש להעביר את הקנאביס את תהליך הדה קרבוקסילציה:
1. טחנו 10 גרם של תפרחות לגרגרים גסים. זכרו לא לטחון אותם דק אחרת הם מאבדים מעט מהשפעתם.
2. הניחו על גבי מגש נייר אפייה, פזרו בשכבה אחידה את התפרחות והכניסו לתנור בחום של 135 מעלות למשך כחצי שעה עד שהן מקבלות גוון זהבהב. כך יופעלו גם הTHC וגם הCBD המלא בתכונות הרפואיות של הצמח.
הכנת החמאה:
1. חממו 200 גרם חמאה על אש קטנה והוסיפו בהדרגה כוס אחת של מים.
2.כשהחמאה נמסה הכניסו פנימה את הקנאביס שעבר את תהליך הדה קרבוקסילציה וערבבו היטב.
3. את התערובת חממו במשך כשלוש שעות ודאגו שאינה מגיעה לרתיחה.
4. כשכל המים התאדו, סננו את החמאה מהגרגרים המיותרים של הקנאביס אל תוך כלי והניחו סגור במקרר למשך שעתיים לפחות.
מכאן האפייה היא עליכם, השתדלו למצוא מתכונים שהטמפרטורה שלהם אינה עולה על 175 מעלות צלזיוס שכן זה עלול לפגום מעט בהשפעה. צלחתו וקשטו יפה את המנה כי העיניים אוכלות בתיאבון אפילו יותר מהפה.
ושיהיה לכם בתיאבון!