3 קינוחי השוקולד הטובים ביותר אחרי ארוחה בשרית

אחרי ארוחה בשרית טובה, אין הרבה דברים טובים יותר מקינוח שוקולדי מתוק ומושחת. כשאתם מתכננים את הארוחה הבשרית הגדולה הבאה שלכם, עם המשפחה, עם חברים או עם אורחים אחרים, אתם רוצים לתכנן כל פרט באירוע בצורה נכונה – והרבה מדי פעמים משקיעים בבשר ובמנות העיקריות ומזניחים את הקינוח. אנחנו כאן בדיוק בשביל שלא תעשו את זה.

 

שוקולד אחרי בשר – שילוב שקשה לטעות איתו

יש משהו טבעי מאוד ברצון האנושי לאכול משהו מתוק אחרי ארוחה בשרית גדולה וכבדה. בתור התחלה, בלוטות הטעם שאחראיות על הטעם המתוק הן בלוטות שונות מאלה שאחריות על הטעמים הבשריים (מלוח ואוממי), וגם הן רוצות לבוא על סיפוקן בתום הארוחה. מעבר לזה, מדובר פה באלמנט פסיכולוגי שאי אפשר להתעלם ממנו – רבים מאתנו פשוט לא מרגישים שהארוחה נגמרה לפני שאנחנו טועמים את הקינוח המתוק. גם אם השקעתם במנגל מקצועי, צליתם ואפילו עישנתם בשר ברמה הגבוהה ביותר עם סטנדרט של מטבחי חוץ – D & S, אתם רוצים משהו מתוק לסיום. ואיזה קינוח מתוק אהוב יותר משוקולד? ברור מאליו שאין כזה. אז הנה כמה רעיונות לקינוח שוקולדי אחרי ארוחה בשרית.

 

סופלה שוקולד נותן מענה לא רע גם לשומרי הכשרות

האתגר המרכזי בקינוחים שוקולדיים אחרי ארוחות בשריות בישראל הוא כמובן הכשרות – שומרי כשרות לא יאכלו קינוח חלבי אחרי שאכלו בשר. בהקשר זה, סופלה שוקולד הוא אפשרות לא רעה בכלל – אמנם הסופלה הקלאסי הוא חלבי, אבל ניתן גם לעשות כוסות סופלה קטנות ופשוטות בלי מרכיבים חלביים, מהן יוכלו ליהנות גם שומרי הכשרות, בהשקעה לא גדולה מדי ואפילו בהכנה במיקרו.

 

פונדו שוקולד – אם כבר מושחת, אז עד הסוף

אם כבר השקעתם בארוחה בשרית גדולה ומושחתת, אנחנו אומרים ללכת עם השחיתות הזאת עד הסוף ולהכין פונדו שוקולד. שוקולד נוזלי ומבעבע שבו ניתן לטבול כל מה שרק רוצים – ובמקרים מסוימים אפשר אפילו לשכור מזרקות שוקולד שיהפכו את הקינוח לחוויה מלאה של ממש. לא לכל אחד, ולא מתאים לשומרי כשרות – אבל בהחלט הנאה אדירה.

 

פירות בשוקולד – להיט גדול ופשוט להכנה

עוד אפשרות, שהיא קצת קלילה יותר ושיכולה להתאים גם לשומרי כשרות, היא פירות בשוקולד. אפשר לעשות זאת בצורה של פונדו, אבל הדרך הנכונה והמהנה יותר היא דווקא לטבול מראש פירות מתאימים (תותים למשל) בשוקולד חם ולהעביר אותם קירור במקרר לאחר מכן. כך, נוצרים חטיפים קטנים ושוקולדיים עם טעם פרי עשיר, בהשקעה באמת מינימלית מצד המארח ובהצלחה מובטחת עבור האורחים. מאחר והשוקולד נותן טעם עמוק, והפירות מעניקים טעם רענן ומתיקות קלילה יותר, השילוב הזה גם מתאים לארוחות פחות כבדות ולא רק לארוחות בשריות ענקיות – ואולי דווקא נחמד אחרי ארוחה כבדה וגדולה לאכול פרי שוקולדי קליל וצונן.

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
אנשי שירות
שיפוץ בניין: סנפלינג או במות הרמה – מה עדיף?

בניינים ישנים או חדשים חשופים בתדירות גבוהה לפגעי מזג האוויר השונים הגורמים לבלאי מוגבר. הדבר בא לידי ביטוי בסדקים, חורים וקילופי צבע במקרה הטוב, ולנפילת אריחים וחשיפת ברזלי היציקה, במקרה