סגולות המרפא של השוקולד

אם אתם באמת אוהבים שוקולד, בטח כבר נתקלתם באנשים, חברים או משפחה שאמרו לכם: שוקולד זה לא בריא, אין לו ערכים תזונתיים, בשביל מה אתה אוכל את זה בכלל ועוד. בפוסט הנוכחי אראה לכם את הכלל הסיבות שכמות מועטה של שוקולד ביום היא לא רק לא מזיקה אלה גם מועילה לבריאותנו.

יתרונותיו הרבים של השוקולד

השוקולד המריר נותן לנו הנאה וגם סגולות בריאותיות שרובו לא הכרנו כלל. לדוגמא: בשוקולד המריר ישנם חומרים תזונתיים המועילים לגוף כמו: אשלגן, סיבים ברזל ושלל טוב. כמובן כמו כל מאכל שקיים צריך לאכול במידה מהשוקולד או שיהיה לנו על הדרך רווח של המון קלוריות.

עוד יתרון יחסי לשוקולד המריר הוא שלפי המחקרים האחרונים יש לו תרומה לתפקוד הלב וכלי הדם שלנו. שיפור זרימת הדם ומניעת חסימת כלי הדם, כמו בטרשת נפוצה - אחת מהסגולות שלו במידה ואוכלים אותו בצורה מוגבלת כגון פעמיים בשבוע. בנוסף נצפתה גם ירידה בלחץ הדם ועלייה בפעילות הלב במחקרים הללו.

חיובי לגוף

תכונה חיובית נוספת של השוקולד היא שיש לו אנטי-אוקסידנטים. האנטי-אוקסידנטים עוזרים לנו להילחם ברדיקלים חופשיים שעוזר למניעת מחלות שונות ביניהן מחלת הסרטן. עוד ניתן להגיד שהם נלחמים בחמצון התאים וכך עוזרים לשמור על גופנו מנזקי ההזדקנות השונים.

יתרון מעניין נוסף לשוקולד המריר זה התוספת החיובית שהוא נותן לפעילות המוח. זרימת הדם שהשוקולד מעניק עוזרת גם לפעילות הקוגניטיבית של המוח וגם עוזרת למנוע מקרים של שבץ. בנימה קצת יותר רומנטית, בשוקולד יש חומר הנקרא פנתילאמין, שגורם לנו לשחרור של אנדורפינים  ולשיפור מצב רוחנו.

בניגוד למה שכולם חושבים שוקולד, הממתק האהוב שלנו, יכול לעזור גם בירידה במשקל. מחקרים מצאו ששוקולד מריר עוזר לשלוט על החשק למתוק ולמאכלים עתירי שומנים. השוקולד המריר עוזר לנו לא להישבר ולקנות קינוח מטורף ועתיר בשומנים. בנוסף לכך, הוא גם עוזר לשליטה ואיזון של רמות הסוכר שלנו בדם. לשוקולד המריר יש ערך גליקמי נמוך וכך כאשר נאכל אותו לא יקפצו לנו רמות הסוכר בניגוד לקינוחים אחרים.

תרופת סבתא

שוקולד מריר גם עוזר בהפחתת לחצים ויעיל במהלך הריון. מחקר בשוויץ מצא שאכילה של 50 גר' שוקולד בשבוע מורידה משמעותית הורמונים האחראים ללחץ – שוקולד הינו מקור מצוין בהתמודדות עם לחצים. במהלך היריון האישה מתמודדת עם הרבה לחץ והורמונים שונים. מחקרים שונים בארה"ב ואנגליה הגיעו למסקנה שנשים שאכלו שוקולד במהלך ההיריון היו פחות לחוצות ובנוסף תינוקם יצא שמח יותר – נמדד על ידי כמות החיוכים של התינוק.

סגולה מעניינת מאוד של השוקולד המריר הינה הגנת העור. ישנם עיסויי פנים אשר מתבססים על השוקולד אשר מוכיחים שהוא טוב לעור הפנים. מחקרים הראו כי לאנשים שאכלו שוקולד לקח פי שתיים יותר זמן להגיע לכוויות מהשמש מאשר אלה שלא. 

השוקולד הוא כמו תרופת סבתא במקרים של שלשולים ושיעול. החומר תאוברומין שבתוך השוקולד מקנה לו תכונה כמו התרופה קודאין שעוזרת להקל במקרים של שיעול. עצב הוואגוס נרגע כאשר יש את אפקט הכימיקל שנותן את ההרגשה הטובה. היתרון המשמעותי כאן הינו ששוקולד מריר אינו מרדים ואף גם עם טעם נהדר. במהלך ההיסטוריה באירופה ואמריקה היה שימוש רב בקקאו על מנת לעזור בהקלה של שלשולים. כיום גילו שהפלבנואידים אכן עוזרים במקרי שלשול על ידי הצמדות לחלבונים במעי שמווסתים את הפרשת הנוזלים בעיקול ובכך מקלים על התופעה.

אז לכל מי שלא הכיר או לא היה בטוח, לשוקולד יש תכונות טובות ורבות לצד כמות קלוריות נכבדת  שבו הוא אכן מפורסם. לעוד פרטים בנושאי שוקולד ניתן להמשיך לפוסטים הבאים או ליצור קשר דרך האתר.